ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

HARVEST TAPAS RESTURANT & WINE BAR - Οδός Αιόλου Αθήνα (6/12/2012)







Η Ultimate Kitchen ολοκλήρωσε με επιτυχία την μελέτη σχεδιασμό κατασκευή και εγκατάσταση της κουζίνας του wine bar και των αποθηκευτικών - βοηθητικών χώρων του νέου καταστήματος.

Το HARVEST που χαρακτηρίστηκε ως το εστιατόριο της χρονιάς στην Αθήνα, είναι ένα μονάδικο στο είδος του εστιατόριο και wine bar. Στον όροφο του καταστήματος θα λειτουργεί κουζίνα εγκατεστημένη στου 4 τοίχους του χώρου και στο κέντρο του χώρου θα υπάρχουν τραπέζια για το σερβίρισμα των πελατών (CHEF TABLE)! Ουσιαστικά ο πελάτης θα τρώει μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου, και όχι σε σάλα που απλά θα είχε την δυνατότητα να βλέπει μέσα στην κουζίνα, όπως σε όλα τα άλλα εστιατόρια με ''Open Kitchen''!

Με τον Chef Δημήτρη Κοντόπουλο σχεδιάσαμε μία κουζίνα που κυριαρχεί η λειτουργικότητα και χρησιμοποιούνται συγχρονοι τρόποι μαγειρέματος, όπως η μέθοδος SOUS VIDE.

Στον χώρο αυτό εκτός από φαγητό θα λαμβάνουν επίσης χώρα και γευσιγνωσίες κρασιών κλπ.

Στο ισόγειο του καταστήματος θα λειτουργεί το cafe - wine bar.

Στο υπόγειο θα υπάρχει ο χώρος πλύσης με τους αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους.

Για το project αυτό έχουν επιλεγεί τα ακόλουθα μηχανήματα:

  • Φουρνος Combi Steamer του Ιταλικού oίκου Unox
  • Μηχανήματα του Ιταλικού oίκου BERTO'S
  • Επαγωγικές Εστίες (Induction) του Ολανδικού oίκου HENDI
  • Πλυντήρια του Γερανικού oίκου HOBART
  • Συσκευές SOUS VIDE του Ιταλικού oίκου SIRMAN
  • Σαλαμάνδρες και φούρνοι Μικροκυμάτων του Ιταλικού Οίκου TECNOINOX
  • Μηχανές Παγοκύβων του Ιταλικού οίκου KASTEL
  • Ζαμπονομηχανές του Ιταλικού οίκου CELME
  • Μηχανές & μύλοι καφέ του Ιταλικού οικου SIMONELLI

Όλες οι ανοξείδωτες κατασκευές είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες επί μέτρο βάση των προδιαγραφών και των ιδιαίτερων αναγκών του έργου από ανοξείδωτο χάλυβα βαρέως τύπου AISI 304, 18/10.





Ο Chef του Harvest Δημήτρης Κοντόπουλος, του πιο hot restaurant wine bar, στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ''CHEF στον Αέρα''